Senaste nytt

Här kan du hitta den senaste informationen om det kommande bostadsområdet Hills Villastad. Trevlig läsning!

Byggstart av brf Söderläget

31 mars, 2017

Hills_Exterior

Bygglovet för brf Söderläget har vunnit laga kraft, och det för med sig att vi nu har spikat byggstarten! De inledande markarbetena påbörjas under maj månad. Brf Söderläget består av fem flerbostadshus med tolv lägenheter i vardera hus, vilket totalt ger 60 nya lägenheter. Vårt projektteam håller nu på att färdigställa tidplanen för bygget. Preliminär första...Läs mer

Hills_Exterior

Bygglovet för brf Söderläget har vunnit laga kraft, och det för med sig att vi nu har spikat byggstarten! De inledande markarbetena påbörjas under maj månad.

Brf Söderläget består av fem flerbostadshus med tolv lägenheter i vardera hus, vilket totalt ger 60 nya lägenheter. Vårt projektteam håller nu på att färdigställa tidplanen för bygget. Preliminär första inflyttning är beräknad till kvartal 4, 2018. Inflyttningen i de fem husen kommer sträcka sig fram till kvartal 2, 2019.

I dagsläget är 46 av lägenheterna sålda. Vi har ett fortsatt stort intresse av såväl Söderläget som Utsikten vid våra visningar. Välkommen till nästa visning på tisdag den 11 april kl 17.

Visa mindre

Ännu en milstolpe på byggplatsen

20 februari, 2017

IMG_0673

Nu är den sista brunnen satt på den stora infartsvägen till Hills Villastad. Det är en milstolpe för oss och innebär att vi nu börjar lägga vatten- och avloppsledningar som ska gå upp i bostadsområdet. Det är en busy måndag som vanligt på byggplatsen med andra...Läs mer

IMG_0673

Nu är den sista brunnen satt på den stora infartsvägen till Hills Villastad. Det är en milstolpe för oss och innebär att vi nu börjar lägga vatten- och avloppsledningar som ska gå upp i bostadsområdet. Det är en busy måndag som vanligt på byggplatsen med andra ord!

Visa mindre

Bredare infartsväg till Hills

4 januari, 2017

22162076713_d9a844ca45_k

Vägen in till det nya bostadsområdet Hills Villastad och Hills Golf & Sports Club ska bli bredare och få belysning. Arbetet med detta påbörjas på måndag 9 januari och beräknas pågå fram till 1 augusti. I ett första skede kommer den befintliga asfalten att fräsas bort och Hills väg kommer bli en grusväg, vilket innebär att hastigheten sänks för att minska risken för...Läs mer

22162076713_d9a844ca45_k

Vägen in till det nya bostadsområdet Hills Villastad och Hills Golf & Sports Club ska bli bredare och få belysning. Arbetet med detta påbörjas på måndag 9 januari och beräknas pågå fram till 1 augusti. I ett första skede kommer den befintliga asfalten att fräsas bort och Hills väg kommer bli en grusväg, vilket innebär att hastigheten sänks för att minska risken för stenskott. Vägen kommer vara öppen för trafik i en fil under arbetstiden. Kör försiktigt, sänk hastigheten och visa därmed hänsyn till de som arbetar med vägen!
Visa mindre

Nytt år – nya villor till försäljning!

28 december, 2016

Skärmavbild 2016-12-28 kl. 18.22.45

Under vecka 5 släpper vi 16 nya villor till VIP-säljstart i vår första etapp Utsikten i Hills Villastad. Etappnamnet Utsikten är ingen slump eftersom varje terrass ger en storslagen vy över den nya parken och golfbanan. Här kommer vi bygga tre arkitektritade hustyper: Villa Bjørk, Villa Eik och Villa Ask. Räkna med ett boende utöver det vanliga! Alla villor är utformade för...Läs mer

Fb_Instagram_huskarta

Under vecka 5 släpper vi 16 nya villor till VIP-säljstart i vår första etapp Utsikten i Hills Villastad. Etappnamnet Utsikten är ingen slump eftersom varje terrass ger en storslagen vy över den nya parken och golfbanan. Här kommer vi bygga tre arkitektritade hustyper: Villa Bjørk, Villa Eik och Villa Ask. Räkna med ett boende utöver det vanliga!

Alla villor är utformade för optimal utsikt från vardagsrum, kök och den egna terrassen. Självklart erbjuder vi flera planlösningsalternativ så att du kan välja den som passar dig bäst. Grundstandarden är hög och bland kvaliteterna kan vi nämna ekparkett, vita väggar, fönsterbänkar i kalksten och stora köksöar. Villornas inre takhöjd spänner mellan 2,4 och 3,2 meter vilket ger en härlig luftighet och rymd. Utvändigt har husen en genomtänkt variation med stående träpanel i två grå nyanser som varvas med tegel och cederträ. De rena, strama linjerna ger ett tidlöst intryck som håller i längden.

Villa Bjørk består av två yteffektiva plan med en totalyta på 139 kvm. Entrén ligger på övre plan, liksom sociala ytor som vardagsrum och kök i en öppen planlösning. Här finns också den stora terrassen som tillsammans med de höga fönsterpartierna erbjuder en fantastisk utsikt över det vackra området. Uppfarten har plats för tre bilar, varav en i carport.

Villa Eik är ett rymligt och flexibelt hus där totalytan i de båda planen är hela 170 kvm. Entrén finns på nedre plan och uppfarten har plats för tre bilar, varav en i carport. På det övre planet ligger vardagsrum och kök, från dessa öppna ytor når du den väl tilltagna terrassen som precis som de vidsträckta fönstrena ger dig möjlighet att njuta av ett imponerande panorama.

Villa Ask är störst i klassen med sina 201 kvm. Den är i princip identisk med Villa Eik men har dessutom en tredje våning med allrum alternativt sovrum med klädkammare. Här finns även en övre terrass med gatans allra bästa utsikt! Det andra planets terrass utgör tillsammans med intilliggande kök och vardagsrum en trevlig inramning till såväl sällskapsliv som privat avkoppling.

Läs mer om de olika villorna och anmäl ditt intresse på Veidekke Bostads hemsida så får du löpande information om projektet och förtur vid säljstart.

Visa mindre

Sprängt var det här!

14 december, 2016

Utsikt

Skapandet av det nya bostadsområdet Hills Villastad har påbörjats. I den befintliga södersluttningen håller vi nu under vintern på att spränga bort berg och flytta mark. Allt material som blir kvar efter grävning och sprängning omfördelas och återanvänds i uppbyggnaden av området. Detta sparar både vi och miljön extra transporter på. När vi spränger använder vi oss av två...Läs mer

Utsikt

Skapandet av det nya bostadsområdet Hills Villastad har påbörjats. I den befintliga södersluttningen håller vi nu under vintern på att spränga bort berg och flytta mark. Allt material som blir kvar efter grävning och sprängning omfördelas och återanvänds i uppbyggnaden av området. Detta sparar både vi och miljön extra transporter på. När vi spränger använder vi oss av två borriggar från Kalvsjöholmsbolaget. Borrhålen är ungefär 4 meter djupa och fylls med dynamit. Vi spränger ungefär 2-3 gånger per vecka och då är säkerheten viktig. För att ingen ska råka komma in på området när vi spränger placerar vi ut vaktposter inför varje tillfälle. Vid sidan av borriggarna går två stora grävmaskiner som hjälper till att täcka med gummimattor inför sprängningarna och de lastar även undan det sprängda berget. För att grävmaskinisterna ska vara säkra vid den här typen av arbete är förarhytterna  utrustade med pansarglas. Utöver det stora pusslet med att få all mark på rätt ställe så har vi ytterligare tre grävmaskiner i området som håller på att anlägga huvudgatan in till området. Under gatan läggs samtidigt vatten- och avloppsledningar. Grävmaskinerna för detta arbete är något mindre än de andra två och väger ”endast” 27 ton, vilket motsvarar 54 fullvuxna älgar. Det krävs många hästkrafter för att bygga ett helt nytt bostadsområde.

Det är mycket material i området vilket är en stor utmaning. Totalt är det nära 69 000 kubikmeter berg som ska sprängas bort! Den massan motsvarar 69 miljoner mjölkpaket på 1 liter vardera. Om vi skulle stapla dessa mjölkpaket på varandra hade höjden på stapeln nått 1 500 mil, vilket motsvarar sträckan mellan Göteborg och Antarktis. 

Visa mindre

Pangstart för Hills Villastad

23 november, 2016

image001

Fredagen den 18 november 2016 var en milstolpe i Hills Villastads historia. En symbolisk sprängning signalerade nämligen byggstarten för det nya bostadsområdet. Intresset för projektet har varit rekordstort med över 5 000 intresseanmälningar och redan innan byggstart är 20 villor och 27 lägenheter sålda. Den symboliska sprängningen genomfördes gemensamt av köparna till den...Läs mer

693x312_Web_sprangning_2

Fredagen den 18 november 2016 var en milstolpe i Hills Villastads historia. En symbolisk sprängning signalerade nämligen byggstarten för det nya bostadsområdet. Intresset för projektet har varit rekordstort med över 5 000 intresseanmälningar och redan innan byggstart är 20 villor och 27 lägenheter sålda.

Den symboliska sprängningen genomfördes gemensamt av köparna till den första villan i Hills Villastad, Oliver och Jesper Wallmander, samt Olof Olausson, regionchef Veidekke Bostad Region Väst, och mölndalspolitikern Hans Bergfelt. Därmed är den första etappen, Utsikten, av området byggstartat. I Utsikten ska det byggas 76 villor och 60 lägenheter, och samtliga bostäderna har utsikt över golfbanan och den nya Hillsparken. Villorna är arkitektritade och finns i tre olika typer och storlekar, med stora terrasser. Lägenheterna är moderna med stora balkonger eller uteplatser och i storleken 2-4 rum och kök. Inflyttning kommer ske från sommaren 2018, då även den nya parken ska vara klar.

Vill du se fler bilder från eventet besök gärna vår Facebook sida. Läs gärna mer om vad Göteborgs-Posten och Mölndals-Posten skriver som var på plats då sprängningen ägde rum.

 

 

Visa mindre

Söderläget – moderna lägenheter vid parken

29 juni, 2016

Hills_Exterior_webb

Namnet till trots kommer Hills Villastad inte bara bestå av villor. Vid foten av sluttningen i det första området (Utsikten) byggs Söderläget - ett modernt kvarter bestående av 60 lägenheter, med det stilfulla villakvarteret i ryggen och fri utsikt över den nya parken och golfbanan. Hemmen här har ett lugnt och fritt läge – och med bara tolv lägenheter var i de fem husen blir...Läs mer

Hills_Exterior_webb

Namnet till trots kommer Hills Villastad inte bara bestå av villor. Vid foten av sluttningen i det första området (Utsikten) byggs Söderläget – ett modernt kvarter bestående av 60 lägenheter, med det stilfulla villakvarteret i ryggen och fri utsikt över den nya parken och golfbanan. Hemmen här har ett lugnt och fritt läge – och med bara tolv lägenheter var i de fem husen blir boendet både intimt och socialt.

Söderläget är ritat av Unit Arkitektur. Arkitekturen är unik och noga utformad efter platsen. Alla får en härligt stor balkong eller uteplats, vissa får dubbla utemiljöer eller praktfulla takterrasser. Fasaden kläs delvis i fasadskivor i en mörk chokladbrun nyans som skapar ett diskret skuggspel och ett modernt uttryck. Varje byggnad består av två huskroppar sammanlänkade av ett trapphus utformat som ett ”gångjärn” i glas – en iögonfallande och ljusgenomsläppande detalj med ambitionen att förlänga det gröna landskapet genom kvarteret.

Välkommen att läsa mer Veidekke Bostads hemsida.

Visa mindre

Vad är det bästa med Hills Villastad?

23 februari, 2016

newsThumb2

SWECO Architects har gestaltat Hills Villastad. Margareta Diedrichs, ansvarig arkitekt för villorna, berättar hur tankarna gått kring utformningen. 1. Vad är det bästa med Hills Villastad När vi får uppdraget att gestalta ett nytt bostadsområde börjar vi alltid med att besöka platsen – och det är inte ofta allt stämmer på ett så bra sätt som det gör i Hills....Läs mer

senastenytt1

SWECO Architects har gestaltat Hills Villastad. Margareta Diedrichs, ansvarig arkitekt för villorna, berättar hur tankarna gått kring utformningen.

1. Vad är det bästa med Hills Villastad?
När vi får uppdraget att gestalta ett nytt bostadsområde börjar vi alltid med att besöka platsen – och det är inte ofta allt stämmer på ett så bra sätt som det gör i Hills. Sluttningen, väderstrecket och utsikten, förutsättningarna är fantastiska! Det första området kallar vi för Utsikten och är något utöver det vanliga. Husen klättrar upp längs sluttningen och alla får ett magnifikt läge med utsikt över dalgången med golfbanan och den nya parken som ska byggas. Det är ett fint område och en spännande plats att bo på där friluftsaktiviteter finns precis runt knuten, samtidigt som det inte är långt till stadens utbud.

2. Beskriv villorna! Hur har tankarna gått kring utformningen? 
Vi har givetvis tagit vara på den fantastiska utsikten och format villorna efter den. Vardagsrum och kök är placerade på andra våningen med stora fönsterpartier mot dalgången, och alla hus får en stor, skyddad terrass i sydvästläge. Villorna får ett stramt uttryck med rena detaljer som håller i längden. Den varierade terrängen har skapat utrymme till variation mellan villorna. Det finns tre olika villor; Bjørk, Eik och Ask (namnen är på norska för att knyta an till Veidekkes norska ursprung). Olika fasadmaterial skapar variation längs gatorna, vi vill att Hills Villastad ska vara ett upplevelserikt bostadsområde där inte allt ser likadant ut. Det blir helt enkelt något utöver det vanliga.

3. Vad är du mest nöjd med i utformningen av Hills Villastad Utsikten? 
Jag är mest nöjd med helheten och tror att det kommer att bli en fin känsla i området. Som boende tror jag man kommer uppskatta de stora härliga terrasserna och den extra takhöjden, rymden, i kök och vardagsrum. Och förstås en vacker och trygg villamiljö där fri natur, golf och aktiviteter bara är några meter bort. Den kuperade terrängen är utmanande, men vi har ritat i liknande områden innan och den erfarenheten har kommit detta projekt till godo på ett fint sätt!

Visa mindre

Välkommen hem

22 februari, 2016

senasteNyttThumb2

Exteriört skapas en harmonisk helhet i Hills Villastad med enkla och rena detaljer och gemensamma materialval och färgsättning, men med variation genom att de individuella villorna får egna uttryck då de valda materialen blandas. Interiört har fokus varit att skapa öppna samband mellan kök och vardagsrum i övre plan med fria utblickar över den stora terrassen och dalgången....Läs mer

senastenytt2

Exteriört skapas en harmonisk helhet i Hills Villastad med enkla och rena detaljer och gemensamma materialval och färgsättning, men med variation genom att de individuella villorna får egna uttryck då de valda materialen blandas. Interiört har fokus varit att skapa öppna samband mellan kök och vardagsrum i övre plan med fria utblickar över den stora terrassen och dalgången. Takhöjden på övre plan är extra generös för att skapa rymd. Vi erbjuder fina och personliga boendekvaliteter genom att du har möjlighet att välja planlösning utifrån det som passar din livsstil bäst. Behöver du ett extra stort badrum, en walk in closet, extra förvaring, ett skafferi, ett extra sovrum eller varför inte utekök? Hitta din favorit bland planlösningarna. Dessutom sätter du din egen touch på inredningen genom val och tillval från vårt inredningskoncept.

Visa mindre

Grönt i stort och smått

20 februari, 2016

senasteNyttThumb3

Hills Villastad ligger vackert på en återvändsgata mitt i grönskan. Här är du omgiven av grön, lummig skog, den nya parken och golfbanan. Även i detaljerna i det nya bostadsområdet tänker vi grönt: på carporten till villa Bjørk läggs sedumtak. Sedumtaken ger en vacker karaktär som varierar med årstiden, men har flera fördelar utöver de estetiska. Tätskiktet under håller...Läs mer

senastenytt3

Hills Villastad ligger vackert på en återvändsgata mitt i grönskan. Här är du omgiven av grön, lummig skog, den nya parken och golfbanan. Även i detaljerna i det nya bostadsområdet tänker vi grönt: på carporten till villa Bjørk läggs sedumtak. Sedumtaken ger en vacker karaktär som varierar med årstiden, men har flera fördelar utöver de estetiska. Tätskiktet under håller längre eftersom det skyddas från solens uv-strålning. Dessutom absorberar sedumtaket luftföroreningar och isolerar mot både värme och kyla. Utöver detta dämpas buller och regnvatten tas effektivt upp. Underhållet är dessutom minimalt.

Visa mindre