Senaste nytt

Här kan du hitta den senaste informationen om det kommande bostadsområdet Hills Villastad. Trevlig läsning!

Nu släpper vi lägenheter till allmän försäljning

16 oktober, 2019

Äntligen - nu släpper vi våra villalägenheter i Hills Villastad till allmän försäljning. Redan nu kan du kontakta våra mäklare för att boka upp just den lägenhet som du vill ha. Ta även tillfället i akt att besöka oss den 22 oktober när vi befinner oss i området. På plats i vår visningslägenhet från vår första etapp kan du mingla och ställa frågor till våra...Läs mer

Äntligen – nu släpper vi våra villalägenheter i Hills Villastad till allmän försäljning. Redan nu kan du kontakta våra mäklare för att boka upp just den lägenhet som du vill ha.

Ta även tillfället i akt att besöka oss den 22 oktober när vi befinner oss i området. På plats i vår visningslägenhet från vår första etapp kan du mingla och ställa frågor till våra mäklare.

Så passa på – det är först till kvarn som gäller!

Vill du veta mer om våra bostäder och vilka som finns till salu? Besök Veidekkes hemsida eller ta kontakt med våra mäklare på Bjurfors redan idag. Nästa visningstillfälle är tisdag den 22 oktober 17.00-18.00, Splintvedsgatan 8 i vår visningslägenhet. Parkering vid Hills Golf & Sports Club, följ därefter skyltning.

BJURFORS
Regina Svantesson

031-761 79 19
regina.svantesson@bjurfors.se

Jonna Alm
031-733 20 20
jonna.alm@bjurfors.se

Visa mindre

Etapp 1 av Hills Villastad är nu slutsåld!

27 september, 2019

Den 18 november 2016 sprängde vi för allra första gången inför bygget av Hills Villastad. Idag, nästan tre år senare, såldes den enda kvarvarande fastigheten i etapp 1, en villa Ask. Totalt har vi byggt, och sålt, 76 villor och 60 bostadsrätter i det område av Hills Villastad som ligger närmast golfklubbens driving range. Vi firar nu att en milstolpe har nåtts i ett av Storgöteborgs...Läs mer

Den 18 november 2016 sprängde vi för allra första gången inför bygget av Hills Villastad. Idag, nästan tre år senare, såldes den enda kvarvarande fastigheten i etapp 1, en villa Ask. Totalt har vi byggt, och sålt, 76 villor och 60 bostadsrätter i det område av Hills Villastad som ligger närmast golfklubbens driving range. Vi firar nu att en milstolpe har nåtts i ett av Storgöteborgs mer framgångsrika bostadsprojekt, och fortsätter glatt utvecklingen av etapp 2!
Visa mindre

Svanenmärkta hem i Hills Villastad Cederbacken

20 september, 2019

Visste du att våra bostäder i Hills Villastad Cederbacken ska byggas helt enligt Svanenmärkning Det faktum att vi bygger med tanke på miljön är kanske något du inte ser men däremot något som känns – både vad gäller inomhusmiljön men även gör gott i själen. Veidekke Bostad var först i Norden med att bygga Svanenmärkta flerbostadshus och som partner i Hills Villastad för vi...Läs mer

Visste du att våra bostäder i Hills Villastad Cederbacken ska byggas helt enligt Svanenmärkning? Det faktum att vi bygger med tanke på miljön är kanske något du inte ser men däremot något som känns – både vad gäller inomhusmiljön men även gör gott i själen. Veidekke Bostad var först i Norden med att bygga Svanenmärkta flerbostadshus och som partner i Hills Villastad för vi självklart den traditionen vidare även i Hills Villastad. Du kommer alltså att bo i ett välutrustat hem som med bra materialval och låg energiförbrukning bidrar till en hållbar miljö.

 

Vi tycker det är viktigt att vi tar vårt ansvar när vi bygger bostäder och att vi tillsammans bygger för en hållbar framtid. Det gör vi bland annat genom följande saker;

• Vi har en övergripande helhetssyn när vi bygger, från projektering genom hela byggprocessen till inflyttning och drift.

• Vi bygger energieffektivt. Våra hus använder mindre energi än de svenska byggreglernas gränsvärden, till och med lägre än Svanens krav.

• Vi lägger stor vikt vid isolering med en välisolerad klimatskärm med god täthet och minimala köldbryggor samt extra bra fönster.

• Vi använder energisnåla vattenkranar och vitvaror med en extra låg elförbrukning – en fördel för både miljön och dig som boende.

Vill du veta mer om vårt miljöarbete och vad Svanen innebär? Då kan du läsa mer här;

Läs mer om Veidekkes miljöarbete här!
Läs mer om våra Svanenmärkta bostäder här! 
Läs mer om Svanen här! 

Genom att köpa en bostad av oss är du också med och tar ansvar för vår gemensamma framtid. Vi tycker inte att man ska behöva kompromissa när det gäller att köpa nyproduktion och att agera hållbart – vi ser till att du kan göra både och!

Visa mindre

Arkitekterna berättar: Småskaliga lägenhetsvillor, inbäddade i naturskönt område

2 september, 2019

Under hösten släpper vi flerbostadshusen i Cederbacken till försäljning i Hills Villastad, område 2. Varje hus rymmer 16 hem med härliga planlösningar samt tillhörande uteplatser, balkonger eller terrasser. Emma Anderberg och Dagmara Fajkis -Lau på Sweco Architects berättar: "Vi har inspirerats av platsen och den speciella atmosfär man upplever här ute på Hills; en fantastisk bas...Läs mer

Under hösten släpper vi flerbostadshusen i Cederbacken till försäljning i Hills Villastad, område 2. Varje hus rymmer 16 hem med härliga planlösningar samt tillhörande uteplatser, balkonger eller terrasser.

Emma Anderberg och Dagmara Fajkis -Lau på Sweco Architects berättar:
“Vi har inspirerats av platsen och den speciella atmosfär man upplever här ute på Hills; en fantastisk bas som vi har fått förmånen att förädla. Vi har ritat det nya bostadsområdet utifrån det kuperade landskapet, naturen och skogen. Med karaktären från det första området samt klubbhuset och golfbanan som utgångspunkt har vi försökt skapa något nytt som tillsammans blir en helhet. Därför återkommer naturliga material så som trä på spaljéerna, ribbskärmarna och entrébänkarna i och kring byggnaden. Det är en självklarhet att vi tar vårt ansvar för hållbarhet och därför vi tänker vi nytt och bättre här. Materialens beständighet ger dessutom ett underhållsfritt boende.”

“Flerbostadshusen är proportionerliga och stilfulla med en enkelhet i husets utformning. Grönskan smiter fram mellan husen som integreras i sluttningen vilket skapar en småskalighet samt ett öppet läge mot söder med mindre insyn och fri utsikt. Stora fönster ger varje hem ett fint ljusinsläpp med utblickar åt olika håll.”

“Vi kallar dem gärna för lägenhetsvillor med tanke på husens småskalighet – vilket också stämmer väl in i hur du faktiskt bor här. Du bor likt i ett eget hus och har ditt hem med egen terrass, uteplats eller balkong med direkt koppling till det gröna men delar ytterväggar med dina grannar. Husets exteriöra gemensamma ytor är gröna och för några av lägenheterna finns till och med en yta för odling.”

“Det som knyter ihop hela området är den gröna bilfria ängen. Små stigar går tvärs igenom och ut från området, vilket gör att alla har tillgång till både ängen och skogen. Att bo i Hills Villastad är som att bo i naturen, den är alltid närvarande. Det känns som om att komma till en helt unik plats här, trots att det är så nära både centrala Göteborg och Mölndal.

Vi hoppas att du som ska bo här känner möjligheten att skapa ett personligt hem; sätta din prägel med bra tillval, kloka funktioner och många möbleringsalternativ.”

 

Visa mindre

Endast en villa kvar i Utsikten

24 juni, 2019

I maj och juni sålde vi tre av våra fyra kvarvarande hus i Hills Villastad Utsikten. Detta innebär att det endast finns en villa kvar till försäljning - en magnifik 3-plansvilla om 201 kvm med två härliga terrasser! Inflyttning sker under senhösten. Och vet du vad Vårt visningshus gör det möjligt för dig att både besöka området men även få en känsla för hur vi bygger våra...Läs mer

I maj och juni sålde vi tre av våra fyra kvarvarande hus i Hills Villastad Utsikten. Detta innebär att det endast finns en villa kvar till försäljning – en magnifik 3-plansvilla om 201 kvm med två härliga terrasser! Inflyttning sker under senhösten. Och vet du vad? Vårt visningshus gör det möjligt för dig att både besöka området men även få en känsla för hur vi bygger våra hus!

Nästa visning är torsdag den 27 juni klockan 17:00-17:45. Vill du veta mer redan nu – kontakta våra mäklare så får du hjälp.

Visa mindre

Endast två hus kvar till försäljning

3 juni, 2019

Inflyttningar pågår för fullt i Hills Villastads etapp 1, men du har fortfarande chansen att bli Hillsbo; två hus finns kvar till försäljning, med inflyttning i september respektive november. Se gröna markeringar på kartan. Det är två stycken Villa Ask som är tillgängliga, 201 välplanerade kvadratmeter med stora fönsterpartier som skänker rikligt med ljus. Från den övre...Läs mer

Inflyttningar pågår för fullt i Hills Villastads etapp 1, men du har fortfarande chansen att bli Hillsbo; två hus finns kvar till försäljning, med inflyttning i september respektive november. Se gröna markeringar på kartan. Det är två stycken Villa Ask som är tillgängliga, 201 välplanerade kvadratmeter med stora fönsterpartier som skänker rikligt med ljus. Från den övre terrassen har du områdets bästa utsikt. Torsdag 13 juni är det visning nästa gång med våra mäklare från Bjurfors. Välkommen mellan 17.00-17.30 till vårt visningshus på Splintvedsgatan 1. Ingen föranmälan behövs.
Visa mindre

Möt arkitekterna bakom nästa etapp i Hills Villastad

22 februari, 2019

"I perfekt sydvästläge har man lyckats integrera bostäder, natur och golfbana" - Emma Anderberg, arkitekt SWECO Architects Jag spelar själv golf och hade hört talas om Hills fina golfbana sedan tidigare. Golfbanan är verkligen vacker, men nu när jag varit här så mycket tycker jag att det är golfbanan i kombination med naturen runtomkring som gör platsen så härlig. I perfekt...Läs mer

“I perfekt sydvästläge har man lyckats integrera bostäder, natur och golfbana”
– Emma Anderberg, arkitekt SWECO Architects

Jag spelar själv golf och hade hört talas om Hills fina golfbana sedan tidigare. Golfbanan är verkligen vacker, men nu när jag varit här så mycket tycker jag att det är golfbanan i kombination med naturen runtomkring som gör platsen så härlig. I perfekt sydvästläge har man lyckats integrera bostäder, naturen och golfbanan. I det nya området har vi utgått ifrån den gemensamma ängen som finns på platsen och låtit den knyta ihop området. Genom smitvägar mellan husen har alla tillgång till grönska och skogsområdet utanför. Här har du verkligen naturen som granne.

Husen har en stilren arkitektur med varmgrå träfasader i olika nyanser, rena detaljer, pulpettak och stora fönster som tar vara på ljuset och får husen att kännas luftiga. När du kommer in i entrén ser du rakt igenom huset mot baksidans trädgård. Entrévåningen är öppen och social med köket som husets hjärta. På ovanvåningen finns husets alla sovrum. Intill det stora sovrummet kan man som tillval göra en häftig walk-in closet eller en praktisk klädkammare för extra förvaring. I radhusen kan du som tillval göra om allrummet till ett sovrum – eller varför inte lekrum?

Närheten till aktiviteter och natur har vi haft med oss när vi planerat husen och vi har tänkt på att skapa förvaring, både ute och inne, med plats för all fritidsutrustning. Här bor du med privat trädgård och altan i bästa solläge. Entréerna är välkomnande med moderna spaljéer i naturligt trä som ger en personlig karaktär.

Vi tror verkligen att det här är ett område som kan passa väldigt många. Läget är så fint. Man bor mitt i naturen och har samtidigt nära till stan. Den gemensamma ängen med lekplats tilltalar säkert barnfamiljer och den kommer att bidra till en positiv gemenskap i området.

Här kan du anmäla dig om du vill ha löpande information om projektet samt få chansen till förtur vid säljstart.

Visa mindre

Vi fortsätter forma etapp 2 i Hills Villastad

17 januari, 2019

Hills Villastad Ängen är den andra delen i utformningen av Hills Villastad men med samma ambition som den första; att skapa hus med tidlös elegans som rymmer hem att trivas i en lång tid framöver. På vacker ängsmark med fin uppsikt över greenen vid Hills golfbanans andra hål bygger vi i de främsta raderna mysiga par- och radhus. Strax bakom, där marken sluttar lätt upp mot skogen,...Läs mer

Hills Villastad Ängen är den andra delen i utformningen av Hills Villastad men med samma ambition som den första; att skapa hus med tidlös elegans som rymmer hem att trivas i en lång tid framöver. På vacker ängsmark med fin uppsikt över greenen vid Hills golfbanans andra hål bygger vi i de främsta raderna mysiga par- och radhus. Strax bakom, där marken sluttar lätt upp mot skogen, ståtar fristående villor med en fin liten lekpark – allt omgivet av låg växtlighet. Längst bak mot skogskanten får flerbostadshusens lägenheter fina utblickar över hela området och vidare ut mot golfbanan.

Här kan du anmäla dig för att få löpande information om projektet.

Visa mindre

Säljstart av nästa etapp i Hills Villastad närmar sig!

9 december, 2018

Nu närmar vi oss säljstart av nästa område i Hills Villastad, 36 väldesignade par- och radhus. Anmäl ditt intresse redan idag för chansen till förtur vid val av bostad. Eller för dig som redan gjort valet att bo här, tipsa någon du vill ha som din blivande granne! Intresseanmälan gör du via...Läs mer

Nu närmar vi oss säljstart av nästa område i Hills Villastad, 36 väldesignade par- och radhus. Anmäl ditt intresse redan idag för chansen till förtur vid val av bostad. Eller för dig som redan gjort valet att bo här, tipsa någon du vill ha som din blivande granne!

Intresseanmälan gör du via länken.

Visa mindre

Fyra stycken vackra hus kvar i Utsikten!

7 december, 2018

Vem skulle inte vilja bo på Splintvedsgatan med en massa härliga grannar Via länken ser du enkelt var dessa fyra hus är placerade (gröna markeringar på kartan visar vilka hus som är lediga). KARTAN hittar du här. LEDIGA HUS PÅ KARTAN Hus nummer 4 (får den exakta adressen Splintvedsgatan 7) Hus nummer 6 (får adressen Splintvedsgatan 11) Hus nummer 38 (får adressen...Läs mer

Vem skulle inte vilja bo på Splintvedsgatan med en massa härliga grannar? Via länken ser du enkelt var dessa fyra hus är placerade (gröna markeringar på kartan visar vilka hus som är lediga).

KARTAN hittar du här.

LEDIGA HUS PÅ KARTAN
Hus nummer 4 (får den exakta adressen Splintvedsgatan 7)
Hus nummer 6 (får adressen Splintvedsgatan 11)
Hus nummer 38 (får adressen Splintvedsgatan 48)
Hus nummer 76 (får adressen Splintvedsgatan 51)

MER INFORMATION OM BOSTÄDERNA hittar du här.

Visa mindre

Etapp 1 av Hills Villastad snart slutsålt

27 juni, 2018

Vi kan med stor glädje, och stolthet, nu meddela att Brf Söderläget nu är slutsålt!  I mitten av juni skrev våra sista kunder på kontraktet – och vi hälsar alla er köpare varmt välkomna till föreningen. Samtidigt har vi endast ett fåtal hus kvar i Utsikten och därefter är hela etapp 1 av Hills Villastad slutsålt. Vi planerar nu som bäst för säljetapp 2, Ängen, och...Läs mer

Vi kan med stor glädje, och stolthet, nu meddela att Brf Söderläget nu är slutsålt!  I mitten av juni skrev våra sista kunder på kontraktet – och vi hälsar alla er köpare varmt välkomna till föreningen. Samtidigt har vi endast ett fåtal hus kvar i Utsikten och därefter är hela etapp 1 av Hills Villastad slutsålt. Vi planerar nu som bäst för säljetapp 2, Ängen, och återkommer inom kort med mer information. 

Visa mindre

Markvisning i visningshuset 18 mars

7 mars, 2018

Nu öppnar vi upp visningshuset av modell Eik för hugade spekulanter. Söndag 18 mars mellan 13.00-14.00 tar våra mäklare från Bjurfors emot, och visar runt i den 170 kvm stora villan. Här kan du se vilka objekt som fortfarande är till salu. Parkering vid golfklubben och därefter går du upp till visningshuset, inne på Hills...Läs mer

Nu öppnar vi upp visningshuset av modell Eik för hugade spekulanter. Söndag 18 mars mellan 13.00-14.00 tar våra mäklare från Bjurfors emot, och visar runt i den 170 kvm stora villan. Här kan du se vilka objekt som fortfarande är till salu. Parkering vid golfklubben och därefter går du upp till visningshuset, inne på Hills Villastad.2018 03 07 Visningshuset light

Visa mindre

Fem hus i Söderläget som ligger i fas

26 februari, 2018

Våra fem huskroppar med bostadsrätter i Söderläget fortsätter att ta form. Här följer en snabb uppdatering kring respektive hus: HUS NUMMER 1 Här arbetar vid med stommontage. Väggar och bjälklag ska nu monteras. HUS NUMMER 2 Stommontaget är klart för hus 2 och här inväntar vi leverans av takstolar för montering av dessa. Vi beräknar att vi kan börja med invändiga...Läs mer

Våra fem huskroppar med bostadsrätter i Söderläget fortsätter att ta form. Här följer en snabb uppdatering kring respektive hus:

HUS NUMMER 1
Här arbetar vid med stommontage. Väggar och bjälklag ska nu monteras.

2018 02 26 hus1_soderlaget LIGHT

HUS NUMMER 2

Stommontaget är klart för hus 2 och här inväntar vi leverans av takstolar för montering av dessa. Vi beräknar att vi kan börja med invändiga arbeten framåt vårkanten.

2018 02 26 hus2_soderlaget LIGHT

HUS NUMMER 3

På hus 3 pågår stommontage och i skrivande stund monteras väggar.

2018 02 26 hus3_soderlaget LIGHT

HUS NUMMER 4

På hus 4 har vi redan börjat montera fasadskivor som ni kan skymta på bilden. Invändigt jobbar vi med målning, plattsättning och innerväggar.

2018 02 26 hus4_soderlaget LIGHT

HUS NUMMER 5

I hus 5 är det arbete med tätskikt för terrasserna som står på agendan. Arbetet med isolering tar vid under v.9.

2018 02 26 hus5_soderlaget LIGHT

Visa mindre

Utsikten fortsätter ta form

Det har varit ömsom snö, ömsom slask på bygget, men våra härliga kollegor ute på bygget visar verkligen att de jobbar i ur och skur och samtidigt säkerställer ett kvalitativt bra bygge! Här bjuder vi på några bilder från de senaste veckorna. ...Läs mer

Det har varit ömsom snö, ömsom slask på bygget, men våra härliga kollegor ute på bygget visar verkligen att de jobbar i ur och skur och samtidigt säkerställer ett kvalitativt bra bygge! Här bjuder vi på några bilder från de senaste veckorna.2018 02 19 bild 1 LIGHT 2018 02 19 bild 2 LIGHT 2018 02 19 bild 3 LIGHT 2018 02 19 bild 4 LIGHT

 

Visa mindre

Markvisning söndag 4/2 12.30-13.30

31 januari, 2018

Det är markvisning av Hills Villastad nu på söndag för alla hugade spekulanter! Mellan 12.30-13.30 tar vårt mäklarföretag Bjurfors emot och denna gång öppnar vi åter upp byggarbetsplatsen så att du kan komma in på området och titta runt.   Hills Villastad är glädjande nog snart slutsålt med endast några få hus och bostadsrätter kvar. Men, du har...Läs mer

Det är markvisning av Hills Villastad nu på söndag för alla hugade spekulanter! Mellan 12.30-13.30 tar vårt mäklarföretag Bjurfors emot och denna gång öppnar vi åter upp byggarbetsplatsen så att du kan komma in på området och titta runt.
 

Hills Villastad är glädjande nog snart slutsålt med endast några få hus och bostadsrätter kvar. Men, du har fortfarande chansen att skaffa dig ett drömboende här, med en fantastisk boendemiljö direkt utanför husknuten. Läs mer om din närmaste granne på www.hillsgolfclub.se.

HIlls_puttinggreen_1W3A9788_W

Visa mindre

Planering för Ängen har inletts

22 januari, 2018

Nu har vi börjat planera för nästa område i Hills Villastad, Ängen. Vi ritar på lägenheter, parhus och mindre villor som med stil och storlek ska passa in i det natursköna landskapet. Hills Ängen är den andra delen i utformningen av Hills Villastad, men med samma ambition som den första; att skapa hus med tidlös elegans som rymmer hem att trivas i. Under tiden som vi planerar och...Läs mer

Nu har vi börjat planera för nästa område i Hills Villastad, Ängen. Vi ritar på lägenheter, parhus och mindre villor som med stil och storlek ska passa in i det natursköna landskapet. Hills Ängen är den andra delen i utformningen av Hills Villastad, men med samma ambition som den första; att skapa hus med tidlös elegans som rymmer hem att trivas i. Under tiden som vi planerar och skissa på vilka typer av hus som passar bäst här, förbereds marken för kommande infrastruktur. Det är en vacker ängsmark bredvid golfbanans hål nummer 2.

Vi vill nu gärna veta dina tankar och idéer om hur ett framtida hems ska se ut och fungera. Anmäl ditt intresse till projektet redan nu så blir du naturligt en del av utformningen av Hills Villastad. Dessutom får du löpande förstahandsinformation och en VIP-inbjudan till vår förhandssäljstart, vilket innebär att du blir en av dem som först får möjligheten att välja ditt boende innan vi släpper våra hem till allmän försäljning. Varmt välkommen hem till Hills!

Klicka här för att komma till intresseformuläret.

2018 01 Angen hammarvagen52210-1

map

Visa mindre

BYGGDAGBOK FRÅN SÖDERLÄGET: ARBETET GÅR FRAMÅT I RASK TAKT

19 januari, 2018

Julen är över och ett nytt år är här. På Hills Villastad går arbetet vidare för full maskin och både Söderläget och det omgivande landskapet växer fram steg för steg. Det är en spännande utveckling och nu anar man alltmer hur fint det en dag kommer att bli! Parken börjar ta form och är enligt planen klar i april 2018. Byggandet av dammen, som ligger i början av...Läs mer

Julen är över och ett nytt år är här. På Hills Villastad går arbetet vidare för full maskin och både Söderläget och det omgivande landskapet växer fram steg för steg. Det är en spännande utveckling och nu anar man alltmer hur fint det en dag kommer att bli!

Parken börjar ta form och är enligt planen klar i april 2018. Byggandet av dammen, som ligger i början av parken, har kommit en bra bit på vägen. Konstruktionen innefattar både dräneringsrör och översvämningsskydd, vilket innebär att den samlar upp mycket av det vatten som finns naturligt i terrängen samt saktar ner flödena vid en större mängd nederbörd. Dammen är alltså ett utmärkt exempel på hur skönhet och funktion kan samarbeta! Vattnet rinner därefter vidare, genom Hills golfbana, och ansluter sedan till Mölndalsån.

Arbetet med flerbostadshusen i Söderläget går framåt i rask takt och det är fascinerande att se platsen gradvis förvandlas till ett otroligt attraktivt bostadsområde. Här lär det bli lätt att trivas och att få vännerna att komma och hälsa på! Bottenplattan för hus nummer 1 är gjuten och betongväggarna för hus nummer 2 och 3 håller på att resas. Längst har vi kommit med hus nummer 4 och 5. På hus nummer 4 monteras just nu takstolar och på hus nummer 5 gjuter vi det sista bjälklaget. När bjälklaget är gjutet monteras utfackningsväggar. Med hjälp av provisorisk värme håller vi även på att torka ut husen och efter nyår påbörjas installationerna invändigt. Det är alltså dessa båda sistnämnda hus som kommer att bli klara allra först. Alla vatten- och avloppsledningar till flerbostadshusen är dragna. Borrningen av de 14 hålen för bergvärme är också avslutad, däremot är inte ledningarna indragna i alla hus ännu. Promenadvägen strax nedanför husen är påbörjad och sammanfattningsvis kan man säga att utvecklingen ovan jord har tagit fart på allvar och förändringarna blir tydligare och tydligare, vecka för vecka.

Vi ser fram emot ett spännande 2018 där Hills Villastad växer fram till en ovanligt vacker oas!

1 Bild-Hills-Söderläget-dagbok-jan-18 2 Bild-3-Hills-Söderläget-dagbok-jan-18 3 Bild-2-Hills-Söderläget-dagbok-jan-18

Visa mindre

Byggdagbok från Utsikten! Ett nytt år står för dörren.

28 december, 2017

Julen har passerat och ett nytt år står för dörren, och här i Hills Villastad är det full aktivitet. Vi kan konstatera att mycket har hänt sedan förra nyhetsbrevet som kom ut under sommaren. Villor och omgivande landskap i Utsikten växer fram och det blir alltmer tydligt att detta kommer att bli ett fantastiskt vackert villaområde med en vidunderlig utblick! Parken börjar ta...Läs mer

Parken börjar ta form och är enligt planen klar i april 2018. Byggandet av dammen, som ligger i början av parken, har kommit en bra bit på vägen. Konstruktionen innefattar både dräneringsrör och översvämningsskydd, vilket innebär att den samlar upp mycket av det vatten som finns naturligt i terrängen samt saktar ner flödena vid en större mängd nederbörd. Dammen är alltså ett utmärkt exempel på hur skönhet och funktion kan samarbeta! Vattnet rinner därefter vidare, genom Hills golfbana, och ansluter sedan till Mölndalsån.

Alla sprängningar är avslutade i hela området. VA-ledningar håller på att läggas och därefter fylls schakten igen. När arbetet är klart kommer ledningarna att vara placerade fyra meter under färdig väg. Det är en hel del som händer långt ner under markytan i ett bostadsområde! Fältfabriken är i full gång och producerar väggelement och träfasader. Arbetet med villorna i Utsikten går framåt i rask takt och man anar mer och mer av hur stilren Hills Villastad kommer att bli.

I januari reser vi betongväggar på hus 71-76. Betonggrund är redan lagd och betongväggar resta för hus 9-16, 57-65, 66-70 samt 28-30. De sistnämnda står näst i tur för att få träfasader. Man kan säga att här får ett nytt hus träfasader var sjunde byggdag. På hus 17-21 samt 22-27 är träarbetena redan utförda. För övrigt är carport och förråd påbörjade för hus 17-21. Efter nyår arbetar vi vidare med grunderna för hus 7-8 samt 31-34. Visningshuset, hus 1, är i princip klart och bara några få korrigeringar återstår. Det ska bli roligt att slå upp dörrarna framöver och visa hur trivsamt det blev! I vår husväljare ser du var alla hus ligger och vilka nummer de har:

https://cdn.sightline.se/af9b8b21fda094e8/psw/Hills_Villastaden/

Så nu återstår bara en sak: Från oss alla till er alla önskar vi ett gott nytt år! Vi ser fram emot ett spännande 2018 där Hills Villastad växer fram till en ovanligt vacker oas!

Slänt

Damm

Visa mindre

Nästa markvisning inne på byggområdet 17/12

22 november, 2017

Den 17 december 13.00-13.30 är det dags för nästa visning av Hills Villastad för hugade spekulanter.  Parkering som tidigare vid den röda boden på Hills Golf & Sports Club. Våra mäklare från Bjurfors är på plats och tar hand om dig, och representeras här av Andreas Szalkowski, Magnus Hägg och Marcus Cyrillus. Ingen föranmälan krävs,...Läs mer

2017 11 Saljbod

Den 17 december 13.00-13.30 är det dags för nästa visning av Hills Villastad för hugade spekulanter.  Parkering som tidigare vid den röda boden på Hills Golf & Sports Club. Våra mäklare från Bjurfors är på plats och tar hand om dig, och representeras här av Andreas Szalkowski, Magnus Hägg och Marcus Cyrillus. Ingen föranmälan krävs, välkomna!

2017 11 Maklare

 

Visa mindre

Splintvedsgatan din nya adress

20 oktober, 2017

Splintvedsgatan blir adressen för alla som flyttar in i området Utsikten. Gatan har fått sitt namn efter ett av trädens beståndsdelar, som står för transporten av vatten och mineraler från rot till blad. Temat vad gäller gatunamnen kommer följa även kommande etapper framöver. Visste du att... - En barrträdstam består i tvärsnittet av märg, kärnved, splintved och bark - Hos...Läs mer

2017 10 Splintvedsgatan
Splintvedsgatan blir adressen för alla som flyttar in i området Utsikten. Gatan har fått sitt namn efter ett av trädens beståndsdelar, som står för transporten av vatten och mineraler från rot till blad. Temat vad gäller gatunamnen kommer följa även kommande etapper framöver.

Visste du att…
– En barrträdstam består i tvärsnittet av märg, kärnved, splintved och bark
– Hos vissa trädslag har kärnveden en mörkare färgton än splinten, till exempel hos furan, lärk och ek
– Hos andra trädslag skiljer sig inte kärnvedens färgnyans från splintvedens, till exempel hos gran och silvergran
– I splintveden sker transporten av vatten och däri lösta närsalter upp till trädets barr och löv, där fotosyntesen sker
– Vid fotosyntesen omvandlas närsalter, koldioxid och solenergi till näringsämnen som transporteras ut till trädets alla levande celler
– Transporten sker i bastbarken, utanför splintveden och tillväxtlagret, ända ned till trädets finaste rötter
– Ytterst i stammens tvärsnitt finns barken, som skyddar stammen mot infektioner och uttorkning
Källa: traguiden.se

Visa mindre

Byggdagbok från Utsikten: Till hösten står visningshuset klart!

5 juli, 2017

Nu börjar det synas att det byggs villor i Hills Villastad! Det händer fortfarande mycket under markytan, men allt mer förändras ovan jord och till hösten står visningshuset klart. Det ser vi framemot! Som vanligt råder febril aktivitet. Sprängningarna är nu avslutade och Hills väg till bostadsområdet och golfbanan är belagd med det första asfaltslagret. Det sista lagret...Läs mer

Nu börjar det synas att det byggs villor i Hills Villastad! Det händer fortfarande mycket under markytan, men allt mer förändras ovan jord och till hösten står visningshuset klart. Det ser vi framemot!

Som vanligt råder febril aktivitet. Sprängningarna är nu avslutade och Hills väg till bostadsområdet och golfbanan är belagd med det första asfaltslagret. Det sista lagret läggs när alla tunga maskiner har lämnat området för att vägen inte ska ta skada. Gång- och cykelbanan, som löper parallellt med vägen, är påbörjad.

Den grövre stenkrossen är kvar och arbetar nu vid den nordvästra delen. Efterkrossen är klar med sina uppgifter och har lämnat området efter att ha krossat omkring 2000 ton sten per dag. Den förtjänar verkligen lite ledighet! Alla sten- och jordmassor används liksom tidigare för att fylla ut och forma landskapet.

Den kuperade terrängen ger inte bara en storslagen utsikt, den medför också många komplexa hänsynstaganden, som exempelvis rasvinklar, stödmurar samt dragning av vatten och avlopp djupt nere i marken. Hela tiden lär vi oss hur vi kan jobba effektivare.

Arbetet med att bygga väggelement och träfasader har påbörjats i fältfabriken. Visningshusets yttre väggar står klara och vi jobbar nu med de inre. Här för vi bland annat upp gipsväggar och drar el. Detta hus kommer att vara klart till hösten och vi följer spänt utvecklingen!

Parkarbetet har börjat så smått. Här planeras dammen med sin vattenspegel, liksom grönområdena, bäcken och promenadslingan. Allt ska vara klart till nästa sommar. Denna plats blir både harmonisk och idyllisk, samtidigt som den fyller en praktisk funktion. Dammen, som är på gång men ännu inte påbörjad, kommer dels att ta hand om dagvattnet och även fungera som ett fint blickfång i parken.

Husen växer fram steg för steg och allt fler förändringar märks nu ovan jord. Betongväggarna för hus hummer 17-21 är resta. Därefter ska betongskarvar tätas, cellplast läggas på och fasader uppföras. För hus nummer 22-30 är grunden flisad och kantelementen satta. Vid hus nummer 16-19 utför vi även markarbeten. Till hus nummer 56-76, i områdets nordvästra del, drar vi vatten och avlopp.

Men det är inte bara på byggfronten som det händer stora saker. I början av sommaren blev det officiellt att Hills Golf & Sports Club arrangerar Nordea Masters som spelas 16-19 augusti 2018. Golftävlingen tillhör de publikmässigt största på den europeiska golftouren för herrar. Detta är ytterligare en sak som sätter denna natursköna trakt på kartan.

Vi önskar alla en härlig sommar!

1200x700_Byggdagbok_Juni2-768x448

Betongväggarna för hus 17-21 är nu resta och på andra sidan gatan pågår markarbete.

1200x700_Byggdagbok_Juni3-768x448

I fältfabriken byggs väggelement och träfasader.

1200x700_Byggdagbok_Juni4-768x448

Drönarbild av området. Visningshusets yttre väggar är nu klara.

1200x700_Byggdagbok_Juni5-768x448

Visningshuset kommer vara klart till hösten!

Visa mindre

Byggdagbok Söderläget: Borrning för bergvärme klar

Semestern står för dörren och vi vill passa på att berätta hur Söderläget i Hills Villastad utvecklas. Fortfarande händer mycket under markytan, men allt mer förändras även ovan jord. Det är tydligt att det natursköna läget är svårslaget! Detta blir en plats där det är lätt att njuta av livet. Som vanligt råder febril aktivitet. Sprängningarna är nu avslutade och vägens...Läs mer

Semestern står för dörren och vi vill passa på att berätta hur Söderläget i Hills Villastad utvecklas. Fortfarande händer mycket under markytan, men allt mer förändras även ovan jord. Det är tydligt att det natursköna läget är svårslaget! Detta blir en plats där det är lätt att njuta av livet.

Som vanligt råder febril aktivitet. Sprängningarna är nu avslutade och vägens första etapp är belagd med det första asfaltslagret. Det sista lagret läggs när alla tunga maskiner har lämnat området, allt för att vägen inte ska ta skada. Gång- och cykelbanan, som löper parallellt med vägen, är påbörjad av avslutas efterhand.

1200x870_Byggdagbok_Juni_So¦êderL

Markarbetet pågår och alla flerbostadshus är färdigterrasserade i rätt nivå. Borrningen av de totalt 14 hålen för bergvärme är i princip klar. För detta har vi borrat 180 meter under hus två och 200 meter under hus fyra. I dessa läggs rör som leds in i undercentraler för att sedan fördela värmen i de fem husen. Yttre vatten- och avloppsledningar är dragna till hus fyra och fem och de inre VA-ledningarna är på gång. Pumphuset som ska hantera avloppsvattnet kommer att byggas klart inom kort. I oktober anländer en gigantisk byggkran som ska lyfta byggelement till flerbostadshusen.

Parkarbetet har börjat så smått. Här planeras dammen med sin vattenspegel, liksom grönområdena, bäcken och promenadslingan. Allt ska vara klart till nästa sommar. Denna plats blir både harmonisk och idyllisk, samtidigt som den fyller en praktisk funktion. Dammen, som är på gång men ännu inte påbörjad, kommer dels att ta hand om dagvattet och även fungera som ett fint blickfång i parken.

Men det är inte bara på byggfronten som det händer stora saker. I början av sommaren blev det officiellt att Hills Golf & Sports Club arrangerar Nordea Masters som spelas 16-19 augusti 2018. Golftävlingen tillhör de publikmässigt största på den europeiska golftouren för herrar. Detta är ytterligare en sak som sätter denna natursköna trakt på kartan.

Vi önskar alla en härlig sommar!

Visa mindre

Byggdagbok från Utsikten: Arbetet med nya vägen till området fortsätter

20 april, 2017

Hills Villastad växer fram steg för steg och även om ett stort arbete återstår så tar landskapet allt mer form för att bli den oas som vi planerar för. Mark- och byggarbete sker i ständig växelverkan, både för att det är nödvändigt och för att vi ska kunna arbeta så effektivt som möjligt. Det sker mycket både ovan och under jord! Arbetet med den nya vägen till området...Läs mer

Hills Villastad växer fram steg för steg och även om ett stort arbete återstår så tar landskapet allt mer form för att bli den oas som vi planerar för. Mark- och byggarbete sker i ständig växelverkan, både för att det är nödvändigt och för att vi ska kunna arbeta så effektivt som möjligt. Det sker mycket både ovan och under jord!

Byggd Utsikten april 2017 1

Arbetet med den nya vägen till området fortsätter. Under april och maj beläggs den med första lagret asfalt. I denna första etapp gäller det avsnittet mellan Gundefjällsgatan och sänkan mot golfklubben. Toppen, alltså det övre asfatslagret, lägger vi längre fram när de tyngre fordonen har lämnat området. Vi vill nämligen bespara vägen det hårda trycket så den håller sig fin och jämn. Liksom tidigare är vi tacksamma för alla trafikanter som kör lugnt och visat hänsyn för vägarbetarna.

Sprängningarna fortsätter enligt planen fram till och med juni månad. Som vanligt placerar vi ut vaktposter vid varje tillfälle. Vi vill ändå uppmana till försiktighet för att ingen ska komma till skada. Var även uppmärksam på de snitslar och instruktionsmeddelanden som vi satt upp.

Den grövre krossen som bearbetar de bortsprängda bergsmassorna har varit igång i några veckor. Snart kommer efterkrossen som krossar massorna ytterligare, bland annat till makadam som sedan används till husgrunderna. Allt material som vi flyttar på – jord, berg och sten – blir till utfyllnad inom området och onödiga transporter undviks.

Byggd Utsikten april 2

Arbetet med vatten och avlopp är i stort sett klart till den övre delen av villaområdet Utsikten. Dessutom är husgrunderna till hus nummer 17-21 nästan avslutade och hus nummer 22-30 står på tur. Vi har också börjat jobba med grunden och invändiga rör till visningshuset som beräknas vara klart i höst. Det blir spännande att se det växa fram! Vi har för övrigt två arbetslag som jobbar med villorna; ett för Bjørk och ett för Eik och Ask. På så sätt går arbetet snabbare då alla blir mer inkörda på den hustyp de jobbar med. När semestern närmar sig börjar vi också att förbereda för vatten och avlopp till det andra utbyggnadsområdet av Utsikten.

bild-3

Den stora fältfabriken är på plats och här kommer väggelement, inklusive fasader, att tillverkas. Genom att producera dessa byggkomponenter inom området undviker vi många långa transporter på vägarna.

Som synes jobbar vi flitigt vidare. Det är uppriktigt sagt en glädje att arbeta med ett så spännande projekt som Hills Villastad!

Visa mindre

Byggstart av brf Söderläget

31 mars, 2017

Bygglovet för brf Söderläget har vunnit laga kraft, och det för med sig att vi nu har spikat byggstarten! De inledande markarbetena påbörjas under maj månad. Brf Söderläget består av fem flerbostadshus med tolv lägenheter i vardera hus, vilket totalt ger 60 nya lägenheter. Vårt projektteam håller nu på att färdigställa tidplanen för bygget. Preliminär första...Läs mer

Hills_Exterior

Bygglovet för brf Söderläget har vunnit laga kraft, och det för med sig att vi nu har spikat byggstarten! De inledande markarbetena påbörjas under maj månad.

Brf Söderläget består av fem flerbostadshus med tolv lägenheter i vardera hus, vilket totalt ger 60 nya lägenheter. Vårt projektteam håller nu på att färdigställa tidplanen för bygget. Preliminär första inflyttning är beräknad till kvartal 4, 2018. Inflyttningen i de fem husen kommer sträcka sig fram till kvartal 2, 2019.

I dagsläget är 46 av lägenheterna sålda. Vi har ett fortsatt stort intresse av såväl Söderläget som Utsikten vid våra visningar. Välkommen till nästa visning på tisdag den 11 april kl 17.

Visa mindre

Ännu en milstolpe på byggplatsen

20 februari, 2017

Nu är den sista brunnen satt på den stora infartsvägen till Hills Villastad. Det är en milstolpe för oss och innebär att vi nu börjar lägga vatten- och avloppsledningar som ska gå upp i bostadsområdet. Det är en busy måndag som vanligt på byggplatsen med andra...Läs mer

IMG_0673

Nu är den sista brunnen satt på den stora infartsvägen till Hills Villastad. Det är en milstolpe för oss och innebär att vi nu börjar lägga vatten- och avloppsledningar som ska gå upp i bostadsområdet. Det är en busy måndag som vanligt på byggplatsen med andra ord!

Visa mindre

Byggdagbok från Utsikten: Sprängningarna fortsätter och vägen breddas

16 januari, 2017

Det är full aktivitet på platsen som växer fram till ett fantastiskt naturskönt bostadsområde – Hills Villastad. Sprängningarna fortsätter, vägen breddas, vägbelysning och avlopp förbereds liksom fundamentet för den kommande fältfabriken. Varje dag tas nya steg mot målet. I november inleddes sprängningarna av berget. Det är ett digert jobb. Totalt ska 68 800 m3...Läs mer

Det är full aktivitet på platsen som växer fram till ett fantastiskt naturskönt bostadsområde – Hills Villastad. Sprängningarna fortsätter, vägen breddas, vägbelysning och avlopp förbereds liksom fundamentet för den kommande fältfabriken. Varje dag tas nya steg mot målet.

I november inleddes sprängningarna av berget. Det är ett digert jobb. Totalt ska 68 800 m3 sprängas och omfördelas på området. Tänk motsvarande 68,8 miljoner enliters mjölkpaket så säger det en del om volymen! Staplar man dessa paket på varandra blir höjden 1500 mil vilket motsvarar sträckan mellan Göteborg och Antarktis. Det är därmed en god idé att återanvända massorna till att utforma en trivsam boendemiljö, istället för att forsla bort dem från trakten. Inga onödiga transporter här inte!

I regel genomförs varje vecka genomförs två till tre sprängningar, alla under dagtid. Säkerheten är otroligt viktig och vi placerar ut vaktposter vid varje sprängningstillfälle. Vi vill ändå uppmana till försiktighet för att ingen ska komma till skada. På området finns också två stora grävmaskiner på 30 respektive 34 ton. De forslar både bergsmassor och skyddande gummimattor. Förarhytterna är utrustade med pansarglas – allt för säkerheten. Vi använder även tre mindre maskiner som ”bara” väger 27 ton vardera. Ungefär som 54 fullvuxna älgar om man återigen vill få perspektiv.

Vägen in till Hills Villastad ska bli bredare. Därför är asfalten bortfräst och Hills Väg är för tillfället en grusväg. För att minska risken för stenskott har hastigheten sänkts. Under arbetets gång är endast en fil öppen för trafik och vi är tacksamma för alla trafikanter som kör lugnt och visar hänsyn för vägarbetarna. Hills Väg får dessutom belysning och även det är påbörjat.

Anläggningen av vatten- och avloppsledningar fortsätter. Det rör sig om tre olika rör; ett för dricksvatten, ett för dagvatten (regn) och ett rör för avlopp. Om några veckor bygger vi också upp en s.k. fältfabrik där olika huskomponenter ska tillverkas. Vi är just i färd med att förbereda för de 24 betongplintarna som fabriken kommer att vila på. Vi kommer att berätta mer om fältfabriken i nästa byggdagbok.

Vi jobbar alltså med flera olika arbetsområden samtidigt och både planeringen och själva utförandet är krävande. Samtidigt är det oerhört inspirerande att se hur vi närmar oss målet allt mer. Hills Villastad blir en oas att längta hem till!

bild-1

Vår mätare (personen till vänster), grävmaskin och borrigg hjälps åt att förbereda inför sprängning.

bild-2

Bygget är igång och det är mycket som händer på samma gång. Malin, arbetsledare och Annie, entreprenadingenjör följer på nära håll förvandlingen av landskapet till ett fantastiskt bostadsområde.

bild-33

Hills Väg in till Hillsområdet ska bli bredare och få belysning. Kör försiktigt för att undvika stenskott och för att visa hänsyn till de som arbetar med vägen!

Visa mindre

Bredare infartsväg till Hills

4 januari, 2017

Vägen in till det nya bostadsområdet Hills Villastad och Hills Golf & Sports Club ska bli bredare och få belysning. Arbetet med detta påbörjas på måndag 9 januari och beräknas pågå fram till 1 augusti. I ett första skede kommer den befintliga asfalten att fräsas bort och Hills väg kommer bli en grusväg, vilket innebär att hastigheten sänks för att minska risken för...Läs mer

22162076713_d9a844ca45_k

Vägen in till det nya bostadsområdet Hills Villastad och Hills Golf & Sports Club ska bli bredare och få belysning. Arbetet med detta påbörjas på måndag 9 januari och beräknas pågå fram till 1 augusti. I ett första skede kommer den befintliga asfalten att fräsas bort och Hills väg kommer bli en grusväg, vilket innebär att hastigheten sänks för att minska risken för stenskott. Vägen kommer vara öppen för trafik i en fil under arbetstiden. Kör försiktigt, sänk hastigheten och visa därmed hänsyn till de som arbetar med vägen!
Visa mindre

Nytt år – nya villor till försäljning!

28 december, 2016

Under vecka 5 släpper vi 16 nya villor till VIP-säljstart i vår första etapp Utsikten i Hills Villastad. Etappnamnet Utsikten är ingen slump eftersom varje terrass ger en storslagen vy över den nya parken och golfbanan. Här kommer vi bygga tre arkitektritade hustyper: Villa Bjørk, Villa Eik och Villa Ask. Räkna med ett boende utöver det vanliga! Alla villor är utformade för...Läs mer

Fb_Instagram_huskarta

Under vecka 5 släpper vi 16 nya villor till VIP-säljstart i vår första etapp Utsikten i Hills Villastad. Etappnamnet Utsikten är ingen slump eftersom varje terrass ger en storslagen vy över den nya parken och golfbanan. Här kommer vi bygga tre arkitektritade hustyper: Villa Bjørk, Villa Eik och Villa Ask. Räkna med ett boende utöver det vanliga!

Alla villor är utformade för optimal utsikt från vardagsrum, kök och den egna terrassen. Självklart erbjuder vi flera planlösningsalternativ så att du kan välja den som passar dig bäst. Grundstandarden är hög och bland kvaliteterna kan vi nämna ekparkett, vita väggar, fönsterbänkar i kalksten och stora köksöar. Villornas inre takhöjd spänner mellan 2,4 och 3,2 meter vilket ger en härlig luftighet och rymd. Utvändigt har husen en genomtänkt variation med stående träpanel i två grå nyanser som varvas med tegel och cederträ. De rena, strama linjerna ger ett tidlöst intryck som håller i längden.

Villa Bjørk består av två yteffektiva plan med en totalyta på 139 kvm. Entrén ligger på övre plan, liksom sociala ytor som vardagsrum och kök i en öppen planlösning. Här finns också den stora terrassen som tillsammans med de höga fönsterpartierna erbjuder en fantastisk utsikt över det vackra området. Uppfarten har plats för tre bilar, varav en i carport.

Villa Eik är ett rymligt och flexibelt hus där totalytan i de båda planen är hela 170 kvm. Entrén finns på nedre plan och uppfarten har plats för tre bilar, varav en i carport. På det övre planet ligger vardagsrum och kök, från dessa öppna ytor når du den väl tilltagna terrassen som precis som de vidsträckta fönstrena ger dig möjlighet att njuta av ett imponerande panorama.

Villa Ask är störst i klassen med sina 201 kvm. Den är i princip identisk med Villa Eik men har dessutom en tredje våning med allrum alternativt sovrum med klädkammare. Här finns även en övre terrass med gatans allra bästa utsikt! Det andra planets terrass utgör tillsammans med intilliggande kök och vardagsrum en trevlig inramning till såväl sällskapsliv som privat avkoppling.

Läs mer om de olika villorna och anmäl ditt intresse på Veidekke Bostads hemsida så får du löpande information om projektet och förtur vid säljstart.

Visa mindre

Sprängt var det här!

14 december, 2016

Skapandet av det nya bostadsområdet Hills Villastad har påbörjats. I den befintliga södersluttningen håller vi nu under vintern på att spränga bort berg och flytta mark. Allt material som blir kvar efter grävning och sprängning omfördelas och återanvänds i uppbyggnaden av området. Detta sparar både vi och miljön extra transporter på. När vi spränger använder vi oss av två...Läs mer

Utsikt

Skapandet av det nya bostadsområdet Hills Villastad har påbörjats. I den befintliga södersluttningen håller vi nu under vintern på att spränga bort berg och flytta mark. Allt material som blir kvar efter grävning och sprängning omfördelas och återanvänds i uppbyggnaden av området. Detta sparar både vi och miljön extra transporter på. När vi spränger använder vi oss av två borriggar från Kalvsjöholmsbolaget. Borrhålen är ungefär 4 meter djupa och fylls med dynamit. Vi spränger ungefär 2-3 gånger per vecka och då är säkerheten viktig. För att ingen ska råka komma in på området när vi spränger placerar vi ut vaktposter inför varje tillfälle. Vid sidan av borriggarna går två stora grävmaskiner som hjälper till att täcka med gummimattor inför sprängningarna och de lastar även undan det sprängda berget. För att grävmaskinisterna ska vara säkra vid den här typen av arbete är förarhytterna  utrustade med pansarglas. Utöver det stora pusslet med att få all mark på rätt ställe så har vi ytterligare tre grävmaskiner i området som håller på att anlägga huvudgatan in till området. Under gatan läggs samtidigt vatten- och avloppsledningar. Grävmaskinerna för detta arbete är något mindre än de andra två och väger ”endast” 27 ton, vilket motsvarar 54 fullvuxna älgar. Det krävs många hästkrafter för att bygga ett helt nytt bostadsområde.

Det är mycket material i området vilket är en stor utmaning. Totalt är det nära 69 000 kubikmeter berg som ska sprängas bort! Den massan motsvarar 69 miljoner mjölkpaket på 1 liter vardera. Om vi skulle stapla dessa mjölkpaket på varandra hade höjden på stapeln nått 1 500 mil, vilket motsvarar sträckan mellan Göteborg och Antarktis. 

Visa mindre

Pangstart för Hills Villastad

23 november, 2016

Fredagen den 18 november 2016 var en milstolpe i Hills Villastads historia. En symbolisk sprängning signalerade nämligen byggstarten för det nya bostadsområdet. Intresset för projektet har varit rekordstort med över 5 000 intresseanmälningar och redan innan byggstart är 20 villor och 27 lägenheter sålda. Den symboliska sprängningen genomfördes gemensamt av köparna till den...Läs mer

693x312_Web_sprangning_2

Fredagen den 18 november 2016 var en milstolpe i Hills Villastads historia. En symbolisk sprängning signalerade nämligen byggstarten för det nya bostadsområdet. Intresset för projektet har varit rekordstort med över 5 000 intresseanmälningar och redan innan byggstart är 20 villor och 27 lägenheter sålda.

Den symboliska sprängningen genomfördes gemensamt av köparna till den första villan i Hills Villastad, Oliver och Jesper Wallmander, samt Olof Olausson, regionchef Veidekke Bostad Region Väst, och mölndalspolitikern Hans Bergfelt. Därmed är den första etappen, Utsikten, av området byggstartat. I Utsikten ska det byggas 76 villor och 60 lägenheter, och samtliga bostäderna har utsikt över golfbanan och den nya Hillsparken. Villorna är arkitektritade och finns i tre olika typer och storlekar, med stora terrasser. Lägenheterna är moderna med stora balkonger eller uteplatser och i storleken 2-4 rum och kök. Inflyttning kommer ske från sommaren 2018, då även den nya parken ska vara klar.

Vill du se fler bilder från eventet besök gärna vår Facebook sida. Läs gärna mer om vad Göteborgs-Posten och Mölndals-Posten skriver som var på plats då sprängningen ägde rum.

 

 

Visa mindre

Söderläget – moderna lägenheter vid parken

29 juni, 2016

Namnet till trots kommer Hills Villastad inte bara bestå av villor. Vid foten av sluttningen i det första området (Utsikten) byggs Söderläget - ett modernt kvarter bestående av 60 lägenheter, med det stilfulla villakvarteret i ryggen och fri utsikt över den nya parken och golfbanan. Hemmen här har ett lugnt och fritt läge – och med bara tolv lägenheter var i de fem husen blir...Läs mer

Hills_Exterior_webb

Namnet till trots kommer Hills Villastad inte bara bestå av villor. Vid foten av sluttningen i det första området (Utsikten) byggs Söderläget – ett modernt kvarter bestående av 60 lägenheter, med det stilfulla villakvarteret i ryggen och fri utsikt över den nya parken och golfbanan. Hemmen här har ett lugnt och fritt läge – och med bara tolv lägenheter var i de fem husen blir boendet både intimt och socialt.

Söderläget är ritat av Unit Arkitektur. Arkitekturen är unik och noga utformad efter platsen. Alla får en härligt stor balkong eller uteplats, vissa får dubbla utemiljöer eller praktfulla takterrasser. Fasaden kläs delvis i fasadskivor i en mörk chokladbrun nyans som skapar ett diskret skuggspel och ett modernt uttryck. Varje byggnad består av två huskroppar sammanlänkade av ett trapphus utformat som ett ”gångjärn” i glas – en iögonfallande och ljusgenomsläppande detalj med ambitionen att förlänga det gröna landskapet genom kvarteret.

Välkommen att läsa mer Veidekke Bostads hemsida.

Visa mindre

Vad är det bästa med Hills Villastad?

23 februari, 2016

SWECO Architects har gestaltat Hills Villastad. Margareta Diedrichs, ansvarig arkitekt för villorna, berättar hur tankarna gått kring utformningen. 1. Vad är det bästa med Hills Villastad När vi får uppdraget att gestalta ett nytt bostadsområde börjar vi alltid med att besöka platsen – och det är inte ofta allt stämmer på ett så bra sätt som det gör i Hills....Läs mer

senastenytt1

SWECO Architects har gestaltat Hills Villastad. Margareta Diedrichs, ansvarig arkitekt för villorna, berättar hur tankarna gått kring utformningen.

1. Vad är det bästa med Hills Villastad?
När vi får uppdraget att gestalta ett nytt bostadsområde börjar vi alltid med att besöka platsen – och det är inte ofta allt stämmer på ett så bra sätt som det gör i Hills. Sluttningen, väderstrecket och utsikten, förutsättningarna är fantastiska! Det första området kallar vi för Utsikten och är något utöver det vanliga. Husen klättrar upp längs sluttningen och alla får ett magnifikt läge med utsikt över dalgången med golfbanan och den nya parken som ska byggas. Det är ett fint område och en spännande plats att bo på där friluftsaktiviteter finns precis runt knuten, samtidigt som det inte är långt till stadens utbud.

2. Beskriv villorna! Hur har tankarna gått kring utformningen? 
Vi har givetvis tagit vara på den fantastiska utsikten och format villorna efter den. Vardagsrum och kök är placerade på andra våningen med stora fönsterpartier mot dalgången, och alla hus får en stor, skyddad terrass i sydvästläge. Villorna får ett stramt uttryck med rena detaljer som håller i längden. Den varierade terrängen har skapat utrymme till variation mellan villorna. Det finns tre olika villor; Bjørk, Eik och Ask (namnen är på norska för att knyta an till Veidekkes norska ursprung). Olika fasadmaterial skapar variation längs gatorna, vi vill att Hills Villastad ska vara ett upplevelserikt bostadsområde där inte allt ser likadant ut. Det blir helt enkelt något utöver det vanliga.

3. Vad är du mest nöjd med i utformningen av Hills Villastad Utsikten? 
Jag är mest nöjd med helheten och tror att det kommer att bli en fin känsla i området. Som boende tror jag man kommer uppskatta de stora härliga terrasserna och den extra takhöjden, rymden, i kök och vardagsrum. Och förstås en vacker och trygg villamiljö där fri natur, golf och aktiviteter bara är några meter bort. Den kuperade terrängen är utmanande, men vi har ritat i liknande områden innan och den erfarenheten har kommit detta projekt till godo på ett fint sätt!

Visa mindre

Välkommen hem

22 februari, 2016

Exteriört skapas en harmonisk helhet i Hills Villastad med enkla och rena detaljer och gemensamma materialval och färgsättning, men med variation genom att de individuella villorna får egna uttryck då de valda materialen blandas. Interiört har fokus varit att skapa öppna samband mellan kök och vardagsrum i övre plan med fria utblickar över den stora terrassen och dalgången....Läs mer

senastenytt2

Exteriört skapas en harmonisk helhet i Hills Villastad med enkla och rena detaljer och gemensamma materialval och färgsättning, men med variation genom att de individuella villorna får egna uttryck då de valda materialen blandas. Interiört har fokus varit att skapa öppna samband mellan kök och vardagsrum i övre plan med fria utblickar över den stora terrassen och dalgången. Takhöjden på övre plan är extra generös för att skapa rymd. Vi erbjuder fina och personliga boendekvaliteter genom att du har möjlighet att välja planlösning utifrån det som passar din livsstil bäst. Behöver du ett extra stort badrum, en walk in closet, extra förvaring, ett skafferi, ett extra sovrum eller varför inte utekök? Hitta din favorit bland planlösningarna. Dessutom sätter du din egen touch på inredningen genom val och tillval från vårt inredningskoncept.

Visa mindre

Grönt i stort och smått

20 februari, 2016

Hills Villastad ligger vackert på en återvändsgata mitt i grönskan. Här är du omgiven av grön, lummig skog, den nya parken och golfbanan. Även i detaljerna i det nya bostadsområdet tänker vi grönt: på carporten till villa Bjørk läggs sedumtak. Sedumtaken ger en vacker karaktär som varierar med årstiden, men har flera fördelar utöver de estetiska. Tätskiktet under håller...Läs mer

senastenytt3

Hills Villastad ligger vackert på en återvändsgata mitt i grönskan. Här är du omgiven av grön, lummig skog, den nya parken och golfbanan. Även i detaljerna i det nya bostadsområdet tänker vi grönt: på carporten till villa Bjørk läggs sedumtak. Sedumtaken ger en vacker karaktär som varierar med årstiden, men har flera fördelar utöver de estetiska. Tätskiktet under håller längre eftersom det skyddas från solens uv-strålning. Dessutom absorberar sedumtaket luftföroreningar och isolerar mot både värme och kyla. Utöver detta dämpas buller och regnvatten tas effektivt upp. Underhållet är dessutom minimalt.

Visa mindre