Senaste nytt

Här kan du hitta den senaste informationen om det kommande bostadsområdet Hills Villastad. Trevlig läsning!

23 februari, 2016

Vad är det bästa med Hills Villastad?

senastenytt1

SWECO Architects har gestaltat Hills Villastad. Margareta Diedrichs, ansvarig arkitekt för villorna, berättar hur tankarna gått kring utformningen.

1. Vad är det bästa med Hills Villastad?
När vi får uppdraget att gestalta ett nytt bostadsområde börjar vi alltid med att besöka platsen – och det är inte ofta allt stämmer på ett så bra sätt som det gör i Hills. Sluttningen, väderstrecket och utsikten, förutsättningarna är fantastiska! Det första området kallar vi för Utsikten och är något utöver det vanliga. Husen klättrar upp längs sluttningen och alla får ett magnifikt läge med utsikt över dalgången med golfbanan och den nya parken som ska byggas. Det är ett fint område och en spännande plats att bo på där friluftsaktiviteter finns precis runt knuten, samtidigt som det inte är långt till stadens utbud.

2. Beskriv villorna! Hur har tankarna gått kring utformningen? 
Vi har givetvis tagit vara på den fantastiska utsikten och format villorna efter den. Vardagsrum och kök är placerade på andra våningen med stora fönsterpartier mot dalgången, och alla hus får en stor, skyddad terrass i sydvästläge. Villorna får ett stramt uttryck med rena detaljer som håller i längden. Den varierade terrängen har skapat utrymme till variation mellan villorna. Det finns tre olika villor; Bjørk, Eik och Ask (namnen är på norska för att knyta an till Veidekkes norska ursprung). Olika fasadmaterial skapar variation längs gatorna, vi vill att Hills Villastad ska vara ett upplevelserikt bostadsområde där inte allt ser likadant ut. Det blir helt enkelt något utöver det vanliga.

3. Vad är du mest nöjd med i utformningen av Hills Villastad Utsikten? 
Jag är mest nöjd med helheten och tror att det kommer att bli en fin känsla i området. Som boende tror jag man kommer uppskatta de stora härliga terrasserna och den extra takhöjden, rymden, i kök och vardagsrum. Och förstås en vacker och trygg villamiljö där fri natur, golf och aktiviteter bara är några meter bort. Den kuperade terrängen är utmanande, men vi har ritat i liknande områden innan och den erfarenheten har kommit detta projekt till godo på ett fint sätt!