Frågor & svar

Om bostadsområdet

VAR LIGGER HILLS VILLASTAD?

Hills Villastad är vackert beläget precis vid populära Hills Golf & Sports Club i sydvästra Mölndal, ca 14 minuter utanför centrala Göteborg.

160126_karta_hills kopia_mindre

VAD BYGGER NI I HILLS VILLASTAD?

Här bygger vi villor och lägenheter i olika storlekar och upplåtelseformer. Området byggs ut etappvis och planeras stå klart under år 2023.

VEM BYGGER BOSTÄDERNA?

Hills Villastad är ett samägt projekt mellan Nordr AB och Hills Fastigheter AB. Det är Nordr som utvecklar bostäderna och handlar upp byggnationen av Veidekke Entreprenad.

NÄR OMRÅDET FÄRDIGBYGGT?

Området beräknas vara helt klart år 2023. De första husen stod klara  för inflyttning under våren/sommaren 2018.

PRAKTISK INFORMATION

VAD KOMMER FINNAS MER I OMRÅDET?

I anslutning till bostadsområdet anläggs Hills Park med stora gröna ytor, natursköna mötesplatser och en damm. Parken kommer skötas av kommunen och vara öppen för alla. Det byggs nya gång- och cykelvägar i området för att knyta samman Hills Villastad med närliggande Balltorp. Det blir trygga vägar till och från förskola och skola och busshållsplatsen Blixås.

Grannen Hills Golf & Sports Club har en av Europas bästa golfbanor, ett välutrustat gym och padeltennis. Klubbhuset är också en trevlig miljö att vistas i och restaurangen är mycket populär.

HUR LÅNGT ÄR DET TILL SKOLA OCH FÖRSKOLA?

Balltorpsskolan grundskola (åk F-6) ligger ca 900 meter från Hills Villastad. Kommunen bedömer i dagsläget att Balltorpsskolan kommer täcka behovet av platser även för barnen som flyttar in i Hills Villastad.

KOMMER DET FINNAS BUSSHÅLLPLATS NÄRA?

Det är kommunen som tillsammans med Västtrafik beslutar vilka sträckor som ska trafikeras av kollektivtrafiken. Då Hills Villastad är under utveckling vet man ännu inte om en utökad körsträcka får bäring i området. Nordr förbereder dock vägarna i Hills Villastad så att en buss ska kunna köra där samt anlägger en vändplats längst in. Tills vidare gäller att buss 25 trafikerar området, närmaste hållplats är Blixås.

HUR LÅNGT ÄR DET TILL GOLFBANAN?

Vi brukar skämtsamt säga ”en välriktad järnfemma”. Hills Villastad byggs i direkt anslutning till golfbanan. En stor andel av husen kommer ha utsikt över det vackra landskapet, klubbhuset och de kringliggande hålen.

KAN JAG FÅ GOLFBOLLAR I MIN TRÄDGÅRD?

Nej, den risken är i princip obefintlig. Vi har med säkerhetsaspekten när vi planerar husens placering. Vad gäller driving rangen som finns på Hills Golf & Sports Club idag, så ska den bakre delen förses med ett nät som effektivt kommer att stoppa långtgående bollar.

OM BOSTÄDERNA

VAD KOSTAR BOSTÄDERNA?

Priserna för de olika etapperna presenteras i samband med säljstart på Nordrs hemsida.

VILKA PERSONLIGA VAL KAN JAG GÖRA?

För område 1 gällde: Husens exteriör är förutbestämd enligt den fastlagda detaljplanen. I övrigt kan du göra interiöra val enligt Nordrs inredningsutbud, varje projekt har sitt eget individuella utbud för interiöra val. Inredningsbroschyren presenteras i samband med säljstart, tillsammans med säljbroschyr och planlösningar.

ÖVRIGT

KOMMER DET FINNAS NÅGRA KOMMERSIELLA LOKALER?

Nej, bostadsområdet blir renodlat för bostäder utan kommersiella lokaler.

HUR BLIR DET MED PARKERINGSPLATSER?

För område 1 gäller: Varje villa har plats för tre bilar på uppfarten, varav en i carport. Det finns en gästparkering central placerat i området. Lägenheterna tillhör bostadsrättsföreningen Söderläget som har parkeringsplatser i anslutning till bostadshusen.

HUR ÅKER JAG KOLLEKTIVT TILL HILLS VILLASTAD?

Buss 25 trafikerar området till och från Balltorp. Närmaste hållplats är Blixås. Därifrån promenerar du till Hills Villastad. Sök din resa på Västtrafik hemsida.

INGÅR MEDLEMSKAP I GOLFKLUBBEN NÄR JAG KÖPER EN BOSTAD?

Nej, inte automatiskt, men du är välkommen att kontakta Hills Golf & Sports Club för vidare diskussion. Telefon: 031-727 15 00.