Senaste nytt

Här kan du hitta den senaste informationen om det kommande bostadsområdet Hills Villastad. Trevlig läsning!

20 april, 2017

Byggdagbok från Utsikten: Arbetet med nya vägen till området fortsätter

Hills Villastad växer fram steg för steg och även om ett stort arbete återstår så tar landskapet allt mer form för att bli den oas som vi planerar för. Mark- och byggarbete sker i ständig växelverkan, både för att det är nödvändigt och för att vi ska kunna arbeta så effektivt som möjligt. Det sker mycket både ovan och under jord!

Byggd Utsikten april 2017 1

Arbetet med den nya vägen till området fortsätter. Under april och maj beläggs den med första lagret asfalt. I denna första etapp gäller det avsnittet mellan Gundefjällsgatan och sänkan mot golfklubben. Toppen, alltså det övre asfatslagret, lägger vi längre fram när de tyngre fordonen har lämnat området. Vi vill nämligen bespara vägen det hårda trycket så den håller sig fin och jämn. Liksom tidigare är vi tacksamma för alla trafikanter som kör lugnt och visat hänsyn för vägarbetarna.

Sprängningarna fortsätter enligt planen fram till och med juni månad. Som vanligt placerar vi ut vaktposter vid varje tillfälle. Vi vill ändå uppmana till försiktighet för att ingen ska komma till skada. Var även uppmärksam på de snitslar och instruktionsmeddelanden som vi satt upp.

Den grövre krossen som bearbetar de bortsprängda bergsmassorna har varit igång i några veckor. Snart kommer efterkrossen som krossar massorna ytterligare, bland annat till makadam som sedan används till husgrunderna. Allt material som vi flyttar på – jord, berg och sten – blir till utfyllnad inom området och onödiga transporter undviks.

Byggd Utsikten april 2

Arbetet med vatten och avlopp är i stort sett klart till den övre delen av villaområdet Utsikten. Dessutom är husgrunderna till hus nummer 17-21 nästan avslutade och hus nummer 22-30 står på tur. Vi har också börjat jobba med grunden och invändiga rör till visningshuset som beräknas vara klart i höst. Det blir spännande att se det växa fram! Vi har för övrigt två arbetslag som jobbar med villorna; ett för Bjørk och ett för Eik och Ask. På så sätt går arbetet snabbare då alla blir mer inkörda på den hustyp de jobbar med. När semestern närmar sig börjar vi också att förbereda för vatten och avlopp till det andra utbyggnadsområdet av Utsikten.

bild-3

Den stora fältfabriken är på plats och här kommer väggelement, inklusive fasader, att tillverkas. Genom att producera dessa byggkomponenter inom området undviker vi många långa transporter på vägarna.

Som synes jobbar vi flitigt vidare. Det är uppriktigt sagt en glädje att arbeta med ett så spännande projekt som Hills Villastad!