Senaste nytt

Här kan du hitta den senaste informationen om det kommande bostadsområdet Hills Villastad. Trevlig läsning!

5 juli, 2017

Byggdagbok från Utsikten: Till hösten står visningshuset klart!

Nu börjar det synas att det byggs villor i Hills Villastad! Det händer fortfarande mycket under markytan, men allt mer förändras ovan jord och till hösten står visningshuset klart. Det ser vi framemot!

Som vanligt råder febril aktivitet. Sprängningarna är nu avslutade och Hills väg till bostadsområdet och golfbanan är belagd med det första asfaltslagret. Det sista lagret läggs när alla tunga maskiner har lämnat området för att vägen inte ska ta skada. Gång- och cykelbanan, som löper parallellt med vägen, är påbörjad.

Den grövre stenkrossen är kvar och arbetar nu vid den nordvästra delen. Efterkrossen är klar med sina uppgifter och har lämnat området efter att ha krossat omkring 2000 ton sten per dag. Den förtjänar verkligen lite ledighet! Alla sten- och jordmassor används liksom tidigare för att fylla ut och forma landskapet.

Den kuperade terrängen ger inte bara en storslagen utsikt, den medför också många komplexa hänsynstaganden, som exempelvis rasvinklar, stödmurar samt dragning av vatten och avlopp djupt nere i marken. Hela tiden lär vi oss hur vi kan jobba effektivare.

Arbetet med att bygga väggelement och träfasader har påbörjats i fältfabriken. Visningshusets yttre väggar står klara och vi jobbar nu med de inre. Här för vi bland annat upp gipsväggar och drar el. Detta hus kommer att vara klart till hösten och vi följer spänt utvecklingen!

Parkarbetet har börjat så smått. Här planeras dammen med sin vattenspegel, liksom grönområdena, bäcken och promenadslingan. Allt ska vara klart till nästa sommar. Denna plats blir både harmonisk och idyllisk, samtidigt som den fyller en praktisk funktion. Dammen, som är på gång men ännu inte påbörjad, kommer dels att ta hand om dagvattnet och även fungera som ett fint blickfång i parken.

Husen växer fram steg för steg och allt fler förändringar märks nu ovan jord. Betongväggarna för hus hummer 17-21 är resta. Därefter ska betongskarvar tätas, cellplast läggas på och fasader uppföras. För hus nummer 22-30 är grunden flisad och kantelementen satta. Vid hus nummer 16-19 utför vi även markarbeten. Till hus nummer 56-76, i områdets nordvästra del, drar vi vatten och avlopp.

Men det är inte bara på byggfronten som det händer stora saker. I början av sommaren blev det officiellt att Hills Golf & Sports Club arrangerar Nordea Masters som spelas 16-19 augusti 2018. Golftävlingen tillhör de publikmässigt största på den europeiska golftouren för herrar. Detta är ytterligare en sak som sätter denna natursköna trakt på kartan.

Vi önskar alla en härlig sommar!

1200x700_Byggdagbok_Juni2-768x448

Betongväggarna för hus 17-21 är nu resta och på andra sidan gatan pågår markarbete.

1200x700_Byggdagbok_Juni3-768x448

I fältfabriken byggs väggelement och träfasader.

1200x700_Byggdagbok_Juni4-768x448

Drönarbild av området. Visningshusets yttre väggar är nu klara.

1200x700_Byggdagbok_Juni5-768x448

Visningshuset kommer vara klart till hösten!