Senaste nytt

Här kan du hitta den senaste informationen om det kommande bostadsområdet Hills Villastad. Trevlig läsning!

28 december, 2017

Byggdagbok från Utsikten! Ett nytt år står för dörren.

Parken börjar ta form och är enligt planen klar i april 2018. Byggandet av dammen, som ligger i början av parken, har kommit en bra bit på vägen. Konstruktionen innefattar både dräneringsrör och översvämningsskydd, vilket innebär att den samlar upp mycket av det vatten som finns naturligt i terrängen samt saktar ner flödena vid en större mängd nederbörd. Dammen är alltså ett utmärkt exempel på hur skönhet och funktion kan samarbeta! Vattnet rinner därefter vidare, genom Hills golfbana, och ansluter sedan till Mölndalsån.

Alla sprängningar är avslutade i hela området. VA-ledningar håller på att läggas och därefter fylls schakten igen. När arbetet är klart kommer ledningarna att vara placerade fyra meter under färdig väg. Det är en hel del som händer långt ner under markytan i ett bostadsområde! Fältfabriken är i full gång och producerar väggelement och träfasader. Arbetet med villorna i Utsikten går framåt i rask takt och man anar mer och mer av hur stilren Hills Villastad kommer att bli.

I januari reser vi betongväggar på hus 71-76. Betonggrund är redan lagd och betongväggar resta för hus 9-16, 57-65, 66-70 samt 28-30. De sistnämnda står näst i tur för att få träfasader. Man kan säga att här får ett nytt hus träfasader var sjunde byggdag. På hus 17-21 samt 22-27 är träarbetena redan utförda. För övrigt är carport och förråd påbörjade för hus 17-21. Efter nyår arbetar vi vidare med grunderna för hus 7-8 samt 31-34. Visningshuset, hus 1, är i princip klart och bara några få korrigeringar återstår. Det ska bli roligt att slå upp dörrarna framöver och visa hur trivsamt det blev! I vår husväljare ser du var alla hus ligger och vilka nummer de har:

https://cdn.sightline.se/af9b8b21fda094e8/psw/Hills_Villastaden/

Så nu återstår bara en sak: Från oss alla till er alla önskar vi ett gott nytt år! Vi ser fram emot ett spännande 2018 där Hills Villastad växer fram till en ovanligt vacker oas!

Slänt

Damm