Senaste nytt

Här kan du hitta den senaste informationen om det kommande bostadsområdet Hills Villastad. Trevlig läsning!

19 januari, 2018

BYGGDAGBOK FRÅN SÖDERLÄGET: ARBETET GÅR FRAMÅT I RASK TAKT

Julen är över och ett nytt år är här. På Hills Villastad går arbetet vidare för full maskin och både Söderläget och det omgivande landskapet växer fram steg för steg. Det är en spännande utveckling och nu anar man alltmer hur fint det en dag kommer att bli!

Parken börjar ta form och är enligt planen klar i april 2018. Byggandet av dammen, som ligger i början av parken, har kommit en bra bit på vägen. Konstruktionen innefattar både dräneringsrör och översvämningsskydd, vilket innebär att den samlar upp mycket av det vatten som finns naturligt i terrängen samt saktar ner flödena vid en större mängd nederbörd. Dammen är alltså ett utmärkt exempel på hur skönhet och funktion kan samarbeta! Vattnet rinner därefter vidare, genom Hills golfbana, och ansluter sedan till Mölndalsån.

Arbetet med flerbostadshusen i Söderläget går framåt i rask takt och det är fascinerande att se platsen gradvis förvandlas till ett otroligt attraktivt bostadsområde. Här lär det bli lätt att trivas och att få vännerna att komma och hälsa på! Bottenplattan för hus nummer 1 är gjuten och betongväggarna för hus nummer 2 och 3 håller på att resas. Längst har vi kommit med hus nummer 4 och 5. På hus nummer 4 monteras just nu takstolar och på hus nummer 5 gjuter vi det sista bjälklaget. När bjälklaget är gjutet monteras utfackningsväggar. Med hjälp av provisorisk värme håller vi även på att torka ut husen och efter nyår påbörjas installationerna invändigt. Det är alltså dessa båda sistnämnda hus som kommer att bli klara allra först. Alla vatten- och avloppsledningar till flerbostadshusen är dragna. Borrningen av de 14 hålen för bergvärme är också avslutad, däremot är inte ledningarna indragna i alla hus ännu. Promenadvägen strax nedanför husen är påbörjad och sammanfattningsvis kan man säga att utvecklingen ovan jord har tagit fart på allvar och förändringarna blir tydligare och tydligare, vecka för vecka.

Vi ser fram emot ett spännande 2018 där Hills Villastad växer fram till en ovanligt vacker oas!

1 Bild-Hills-Söderläget-dagbok-jan-18 2 Bild-3-Hills-Söderläget-dagbok-jan-18 3 Bild-2-Hills-Söderläget-dagbok-jan-18