Senaste nytt

Här kan du hitta den senaste informationen om det kommande bostadsområdet Hills Villastad. Trevlig läsning!

2 september, 2019

Arkitekterna berättar: Småskaliga lägenhetsvillor, inbäddade i naturskönt område

Under hösten släpper vi flerbostadshusen i Cederbacken till försäljning i Hills Villastad, område 2. Varje hus rymmer 16 hem med härliga planlösningar samt tillhörande uteplatser, balkonger eller terrasser.

Emma Anderberg och Dagmara Fajkis -Lau på Sweco Architects berättar:
”Vi har inspirerats av platsen och den speciella atmosfär man upplever här ute på Hills; en fantastisk bas som vi har fått förmånen att förädla. Vi har ritat det nya bostadsområdet utifrån det kuperade landskapet, naturen och skogen. Med karaktären från det första området samt klubbhuset och golfbanan som utgångspunkt har vi försökt skapa något nytt som tillsammans blir en helhet. Därför återkommer naturliga material så som trä på spaljéerna, ribbskärmarna och entrébänkarna i och kring byggnaden. Det är en självklarhet att vi tar vårt ansvar för hållbarhet och därför vi tänker vi nytt och bättre här. Materialens beständighet ger dessutom ett underhållsfritt boende.”

”Flerbostadshusen är proportionerliga och stilfulla med en enkelhet i husets utformning. Grönskan smiter fram mellan husen som integreras i sluttningen vilket skapar en småskalighet samt ett öppet läge mot söder med mindre insyn och fri utsikt. Stora fönster ger varje hem ett fint ljusinsläpp med utblickar åt olika håll.”

”Vi kallar dem gärna för lägenhetsvillor med tanke på husens småskalighet – vilket också stämmer väl in i hur du faktiskt bor här. Du bor likt i ett eget hus och har ditt hem med egen terrass, uteplats eller balkong med direkt koppling till det gröna men delar ytterväggar med dina grannar. Husets exteriöra gemensamma ytor är gröna och för några av lägenheterna finns till och med en yta för odling.”

”Det som knyter ihop hela området är den gröna bilfria ängen. Små stigar går tvärs igenom och ut från området, vilket gör att alla har tillgång till både ängen och skogen. Att bo i Hills Villastad är som att bo i naturen, den är alltid närvarande. Det känns som om att komma till en helt unik plats här, trots att det är så nära både centrala Göteborg och Mölndal.

Vi hoppas att du som ska bo här känner möjligheten att skapa ett personligt hem; sätta din prägel med bra tillval, kloka funktioner och många möbleringsalternativ.”