Senaste nytt

Här kan du hitta den senaste informationen om det kommande bostadsområdet Hills Villastad. Trevlig läsning!

14 januari, 2021

Villa Bok – Arkitekterna har ordet

Vi har pratat lite med arkitekterna som ritat Villa Bok. Emma Anderberg och Dagmara Fajkis-Lau på SWECO Architects berättar här om huset och omgivningarnas inverkan på arkitekturen.

Emma Anderberg och Dagmara Fajkis-Lau:
Arkitekterna har ordet

”Vi har fått den fina möjligheten att rita flertalet av de olika hustyperna här ute i Hills Villastad. Områdets koppling till naturen har verkligen varit vår inspirationskälla. Det känns bra att få jobba med en helhet för ett område och att utveckla och nyansera karaktären och detaljerna. Dessa sex villor är de största i område två och här har vi kunnat ta ut svängarna mer och lägga till fler detaljer. Materialen och det stilrena formspråket är detsamma som för hela området; pulpettak, träpanel i naturliga kulörer och moderna linjer. Här har vi valt en mörkare nyans med inslag av cederträ.

Terrasserade tomter med fritt läge

De generösa villatomterna har en unik placering i kanten av området med fri vy över landskapet och golfbanan men ändå nära skogen. Tomterna ligger terrasserade längs gatan. Det gör att villorna som ska byggas här ligger på olika höjder och därmed skilda från varandra med ett ljust, fritt läge mot söder. Vi har tagit tillvara på utsiktsläget med stora fönsterpartier riktade mot golfbanan samt ett stort altandäck. Andra våningens takterrass mot väster är ett härligt komplement till altanen. Långsidorna som vetter mot grannhusen är något mer slutna med färre och mindre fönster. Vi har lagt extra stor omsorg om entrésidan mot gatan samt trädgården. Entrén är klädd med cederträ. En praktisk carport med förråd och groventré till tvätten ingår eller så väljer du till garage. Bakom förrådet bildas en bra plats, som du kan plattsätta, för att kunna ställa cyklar eller kanske en golfbil.

Öppna ytor samsas fint med de mer privata

De sociala ytorna på entréplan badar i det stora ljusintaget. Köket som är placerat i mitten av huset har en praktisk köksö som även går att välja i större variant. Huset har en öppen känsla och här finns flera möjliga placeringar av ett stort matbord. I sydläge mot golfbanan på övre plan ligger det stora, privata master bedroom med utgång till terrassen samt egen walk in-closet och badrum en suite. Valmöjligheterna i huset är många; du kan till exempel välja till fler sovrum, ett arbetsrum, klädkammare och förråd samt ett stort skafferi i köket. I det största av de tre badrummen kan du välja till antingen dubbla duschar bakom ett fast glasparti eller badkar. Husets generösa ytor tillåter en flexibilitet även i framtiden.

Det här huset har många fina kvaliteter. Här flyttar man bara rakt in och lever gott, i fin gemenskap med naturen tätt inpå. Platsen är unik och vi rekommenderar verkligen ett besök för att känna in allt härligt här ute i Hills Villastad.”

Bilder kommer snart

Bilden nedan är en skiss över Hills Villastad område två och visar de nya villorna som klossar med ungefärliga placeringar på tomterna. Vi arbetar för fullt med detaljer och illustrationer av huset och dess placeringar kommer under våren. Tomt och villa säljs som äganderätt vilket innebär att du köper och äger hela fastigheten. Vi meddelar även priserna senare i vår.